Recept Armeense Dolmas

De groenten:
Selecteer een assortiment van uw favoriete verse groenten: tomaten, paprika, courgette, komkommer, kool bladeren - iets dat kan worden gevuld. Was ze, schep uit hun centra, en spoel de binnenkant met licht gezouten water. Zet apart tot gebruik.

De Vulling:
1 1 / 2 tot 2 pond gemalen lamsvlees. (rundergehak of zelfs gemalen kalkoen kan worden gebruikt.)
3 / 4 kop tot 1 kopje rijst, ongekookt
2 blikjes tomatenpuree, verdund in 1 / 2 kopje water
zout, peper, paprikapoeder naar smaak
1 theelepel. citroensap
3 / 4 kop gehakte peterselie

Combineer alle ingrediënten in een grote kom, goed mengen met
uw handen.

De saus:
1 / 3 kopje gedroogde bessen sumak (of sap van een hele citroen)
snufje zout en suiker
5 blikjes tomatenpuree
3 kopjes water

bereiding:
1. Plaats de sumak bessen in een theezeefje (of citroen) - of - wrap in kaasdoek en bind dicht met touw.
2. Meng de saus ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag.
3. Sudderen gedurende 20-30 minuten. De sumak bessen kan je er nu uithalen.


1. Vul de holte van elke groente met het vlees-rijst vulling. Vul niet volledig, de rijst zal zich tijdens het koken uitbreiden.
2. Leg groente naast elkaar gevuld in een grote pan.
3. Giet saus over de groenten. Plaats een schaaltje op de top van de groenten, zet dan kleine pot met water op de top van de schotel naar de groenten ingedrukt te houden tijdens het koken.
4. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 45 minuten, tot de rijst en de groenten gaar zijn.
5. Laat de Dolmas  1/2 uur rusten voor het opdienen.

Om te serveren:
Dolmas is het best gediend met een dikke, koude yoghurt en zachte Armeense Lavash brood of pita brood.
Zout en peper

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb