Armeense Manti

 

Manti
1 / 2 verpakking loempia wrappers
1 pond gemalen lamsvlees
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 / 4 kop fijngehakte peterselie
1 theelepel piment
1 / 2 - 1 theelepel cayennepeper (optioneel)
zout en peper
1/2 liter kippenbouillon



Meng lamsvlees, ui, peterselie en kruiden bij elkaar. Als u niet zeker weet of het voldoende gekruid, kunt u bakken een beetje in een pan om een ​​smaak te krijgen. Snij elke loempia wrapper in 9 gelijke vierkante stukken. Rol een snuifje van het vleesmengsel in een bal en leg in het midden van een stuk deeg (hierboven afgebeeld). Met uw vinger, natte langs twee tegenover elkaar gelegen zijden van het deeg en knijp elkaar, de vorming van een kano vorm met een open dak.

Plaats Manti dicht tegen elkaar in een ingevette glazen ovenschaal, open kant naar boven. Wanneer u de schotel, bak gevuld bij 180 ° C gedurende 20-30 minuten of tot ze lichtbruin (we zijn niet veel voor het instellen van timers hier in de buurt, gewoon koken "tot het klaar is").

Voor de kippenbouillon bereiding, koken zoals hierboven beschreven, dan giet kippenbouillon boven Manti, dek af met aluminiumfolie en bak nog eens 15-20 minuten.

En dan smullen maar!