Armeense pizza (lamejun)

Lamejun (8 personen)

Voor de deeg:
1 pakket actieve droge gist
1 / 4 theelepel suiker
1 1 / 4 kopjes water
1 / 4 kopje plantaardige olie
1 / 2 theelepel zout
3 1 / 4 kopjes bloem
+ Extra bloem voor het kneden

Voor de Topping:
1 pond gemalen lamsvlees
2 middelgrote uien, fijngehakt
Een rode of groene paprika, gehakt
3 eetlepels tomatenpuree
1/2 kop in blokjes gesneden tomaten (uit blik of vers)
1 theelepel fijngesneden knoflook
1/2 theelepel zoete paprika en 1/2 theelepel hete paprika
Zout en gemalen zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels peterselie of munt, fijngehakt (voor de garnering)
2 eetlepels verkruimelde feta of milde geitenkaas (voor garnering)


uitvoering:
1. Meng de gist, suiker en water in een grote kom en laat ongeveer 5 minuten. 2. Roer er 2 eetlepels van de olie en het zout.
3. Voeg de bloem, over een kopje per keer, mengen goed na elke toevoeging. Breng het deeg op een werkvlak. Smeer je handen met een aantal van de resterende olie en kneed het deeg tot het glad en elastisch is, het toevoegen van net genoeg van de resterende bloem om plakken te voorkomen.
4. Vorm het deeg tot een bal en plaats deze in een grote kom. Besprenkel met de rest van plantaardige olie en de vacht van de deeg. Draperen met een vaag vochtige linnen theedoek en laat het deeg rijzen op een warme plaats ongeveer een uur of tot het verdubbeld in bulk.
5. Maak ondertussen de topping in een andere grote kom. Combineer het lamsvlees, de uien, in blokjes gesneden paprika's, tomaten, tomatenpuree, knoflook, kruiden en zout en meng goed.
6. Nadat het deeg is gerezen, te verdelen in acht gelijke ballen. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak en laten rusten, bedekt met een handdoek voor 10 minuten.
7. Verwarm de oven voor op 200 ° C en een beetje olie twee grote bakplaten.
8. Met behulp van een met bloem bestoven deegroller, plat op elke bal van het deeg in een cirkel ongeveer 4 centimeter breed.
9. Verdeel de topping in acht porties, en verspreid een portie over elke cirkel.
10. Schik het deeg cirkels op de voorbereide bladen en bak totdat de korst is knapperig en de topping bruin is, ongeveer 15 minuten.
11. Dien onmiddellijk op zoals het is, of bestrooi met gehakte peterselie / munt en kaas voor het opdienen