Kip kibbeh met yoghurt

Ingredienten:
* 125 gram fijne bulgur
* 500 gram kipfile - gesneden in kleine stukjes (of kipgehakt)
* 1 grote ui
* 4 stukken van platte peterselie - alleen gebruik maken van de bladeren
* 1 theelepel kaneel
* 2 theelepels chilipoeder
* 2 stuks van knoflook
* 5 eetlepels Virgin olijf olie
* 50 gram Pijnboompitten
* 15 gram verse muntblaadjes
* 1 / 2 gele paprika

250 ml Griekse, Turkse of Bulgaarse yoghurt, bij voorkeur de Griekse yoghurt van Total met 0% vet (!)
Ongeveer 8 stukjes knoflook
50 gram verse dille
Een paar eetlepels olijfolie

 

Voeg de bulgur aan 100 ml water. Laat het een tijdje staan en dan losroeren met een vork.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Zet het in de keukenmachine, samen met de gehakte ui, de peterselie, de kaneel, 1 eetlepel chilipoeder, de knoflook en 2 eetlepels olijfolie.

Voeg peper en zout naar eigen smaak aan toe.
Voeg de kip mengsel bij de bulgur en meng het met je handen.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Maak acht lange, eivormige stukjes kibbeh en dek ze in een dun laagje olijfolie. Leg ze in een ovenschaal. Ze zullen klaar zijn in ca.. 40 minuten.
Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin worden.

Hak de knoflook en dille in zeer kleine stukjes en doe ze in een kom, samen met de yoghurt en olijfolie. Voeg wat zwarte peper en roer goed. U kunt wat meer dille en knoflook naar smaak toevoegen.

 

Strooi de pijnboompitten en de gesneden munt over de kibbeh en dip het in de yoghurt sausje.

 

Heerlijke combinatie! Eet smakelijk.