Armeense beorek (kaasbroodjes)

Ingrediënten: 18 beoreks

     2 1 / 2 kopjes ongebleekte bloem voor alle doeleinden
     1 / 2 theelepel zout
     1 / 4 kop (2 ons) van de olie
     6 liter water
     1 / 2 theelepel bakpoeder
     1 eetlepel gedroogte gist
     1 grote eidooier
     1 / 4 kop van geroosterde sesamzaadjes vooraf strooien op de broodjes

Vulling INGREDIËNTEN:

     1 grote ui
     boter of olijfolie om te bakken de uien
     2 eieren
     2 eetlepels bloem
     1 / 2 kopje melk of room
     12 gram van de geraspte witte kaas, zoals mozzarella,feta kaas of geitenkaas. 

 

Uitvoering
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een mixer kom. Voeg de olie en mix voor een paar seconden. Do de gist in een klein kopje met warm water totdat er bellenontstaan (deze stap kan worden overgeslagen en de gist kan direct worden toegevoegd in de mixer). Voeg de gist, water, en meng dit tot deeg. Kneed een paar seconden op een werkvlak tot glad, bedek het daarna met een vochtige doek en laat het deeg rijzen op een warme plek voor een uur of langer.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan (of een mengsel van olie en boter). Voeg de gehakte uien en roer om de paar minuten op laag vuur tot de uien goudbruin zijn. Voeg de bloem toe en roer, voeg de melk of room en roer het mengsel tot het vocht bijna verdampt is. Doe het mengsel in een kom, koele een paar minuten daarna de eieren en de geraspte kaas toe te voegen, goed mengen.
 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkplek. Het deeg moet vrij dun, niet dikker dan 1  centimeter zijn. Snijd cirkels met een mes en leg op elke cirkel een eetlepel van de kaas mengsel. Goed afsluiten van de kringen, knijpen de randen en leg ze op beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes met een geklutst ei dooier en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak in een voorverwarmde oven 180 graden voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin en stevig. Dien meteen op.